Join Now

През последните години се наблюдава огромна промяна във възгледите ни  за богатството.  Докато някои усетиха загубата на работни места и съкращенията на заплатите, ние парадоксално започнахме да спестяваме повече – отчасти поради блокажи и ограничения за движение, но също и поради импулса да намалим разходите и да съхраняваме пари за черни дни.  Но как можем да инвестираме допълнителните пари, за да постигнем стабилност в близко бъдеще?

Инвестиране за Всеки…

Не е трудно да се види, че напоследък има нарастване на младите хора, които започват да спестяват повече, за да могат да се пенсионират по-рано.   Мнозина признават, че разумното инвестиране може да помогне не само за изграждане на богатство, но и за подобряване на дългосрочната финансова стабилност.

Но защо избираме да инвестираме сега? Всичко е благодарение на инфлацията.  Инфлацията е общото покачване на цените, което се случва всяка година и води до спадане на покупателната способност на парите.  Темпът на инфлация може да варира в широки граници, но напоследък в много страни се наблюдава бързо увеличение. 

Хората, които трупат пари, за да ги използват за по-късно, трябва да ги накарат да работят сами.  Ако оставите парите неактивни, стойността им ще намалее.  Обратно, колкото повече инвестирате, толкова по-бързо можете да се възползвате от силата на сложната лихва.

Съзнателни действия

Има много стратегии за инвестиране, но повечето могат да се сведат до купувaй евтино, продавай скъпо Това често се нарича “купуване на спадове”.

Тази основна инвестиционна техника се отнася до закупуване на повече активи при падане на цената и по време на корекция.  Въпреки че звучи просто, инвеститорът отделя много време за анализиране на графики, краткосрочни и дългосрочни пълзящи средни и исторически тенденции.  Нарича се още „купуване на големи спадове“ (big dips) или малки „small dips“.   (малки спадове) (small dips). Първият се отнася до кога цената падa под средната стойност, докато вторият се отнася до кога цената пада от мястото, където е била последно поставена.  Инвеститорите, които купуват с тази стратегия могат да изберат да продадат бързо за печалба или да държат актива за да изградят дългосрочна позиция. 

Купуването на актив, когато цената му пада е добра стратегия, но има няколко недостатъка. На първо място, трудно е да се каже как ще изглежда стойността на актива през следващия час или следващия ден.  Така че има друг начин за инвестиране: купуване, когато цената е по-ниска от историческата средна стойност.  Това е мястото, където концепцията за плъзгаща се средна, която илюстрира най-добрите възможни точки за влизане и излизане от пазара, е полезенa. 

Бъдещи активи

Криптовалути  са една от процъфтяващите инвестиционни области в момента.  Те се оказаха най-популярният актив в последно време и нещо повече, много експерти смятат, че криптовалутите могат да изпреварят традиционните финансови инструменти. 

Въпреки това, освен криптовалутите има и други инвестиционни възможности, които се поддържат добре.  Препоръките на най-добрите борси за следващата година са PSU на Държавната банка на Индия (SBI), GAIL, HDFC Bank, TCS и ONGC. Недвижим имот от друга страна е една от най-популярните инвестиционни възможности като цяло.  Последните години оказаха голямо влияние върху търговските имоти, поставяйки цените на рекордно ниски нива.  Така че експертите смятат, че е добра идея да закупите търговски имот и да го превърнете в работно пространство.  Тъй като търсенето на работни пространства нараства, това може да бъде възможност за стабилни, редовни печалби.

Инвестирането в криптовалути – струва ли си? 

Криптовалутите са специален вид актив. Те се отличават преди всичко със своята променливост, технологичен потенциал и много широк избор от потенциални монети за инвестиция.

През годината от декември 2016 г. до края на 2017 г. стойността на Биткойн се увеличи от $750 на $10 000.  Това означава, че всеки, който инвестира $10 000 през декември 2016 г., би спечелил невероятните $133 333 за точно 365 дни.  Всъщност общата пазарна капитализация на криптовалутите достигна невероятните $500 милиарда долара.  Въпреки това, тъй като все повече и повече спекуланти се присъединиха към балона, той неизбежно трябваше да се спука.  Тъй като цената на Биткойн падна, цените на всички останали криптовалути се сринаха.  Въпреки това, много инвеститори спечелиха от спекулативния балон. Това е ефектът от волатилността – склонността на актива да генерира големи загуби, но и големи печалби. 

Технологичен потенциал от друга страна, прави инвестирането в криптовалути много общо със справянето с технологични решения, като инвестиране в стартиращи фирми.  Тук се разглежда преди всичко целта, за която е създадена криптовалутата.  Това може да бъде универсално средство за плащане или начин за създаване на приложения или интелигентни договори – и много други приложения.  Всички те имат последици за потенциалната бъдеща стойност.

Богат избор отличава криптовалутите от повечето традиционни активи.  Има над 6000 различни монети, които не са свързани по никакъв последователен начин.  Що се отнася до ценните книжа, има също много видове, но те са ясно групирани заедно.  Акциите на големи компании могат да бъдат намерени на най-големите и известни борси, различни местни борси продават акции на местни компании и т.н.  В случай на криптовалути, всякакви зависимости изчезват, борсите предлагат онези криптовалути, които случайно намират за популярни сред инвеститорите.  Това означава, че те се ръководят основно от пазарната капитализация, а не от реалния потенциал. 

Криптовалутите на бъдещето

Много хора вярват, че ерата на Биткойн е приключила.  Въпреки това има алтернативи. Първият е Етериум, децентрализирана софтуерна платформа, която позволява създаването и стартирането на интелигентни договори и децентрализирани приложения (DApps) без никакво забавяне, възможност за измама, контрол или намеса на трети страни.  Приложенията в Етериум се изпълняват на специфични за платформата криптографски токени, Ether. Ether се използва за навигация в платформата Етериум и е желан предимно от разработчици, които искат да създават и стартират приложения в Етериум, или от инвеститори, които искат да правят покупки на други цифрови валути, използвайки Ether.   Еther, пуснат през 2015 г., в момента е втората по големина цифрова валута по отношение на пазарна капитализация
след Биткойн.

Литкойн, стартиран през 2011 г., беше една от първите криптовалути, които тръгнаха по стъпките на Биткойн.  Създаден е от Чарли Лий, завършил MIT и бивш инженер на Google.  Литкойн се основава на глобална разплащателна мрежа с отворен код, която не се контролира от нито един централен орган и използва доказателство за работа, което може да бъде декодирано от потребителски процесори.  Докато Литкойн е подобен на Биткойн по много начини, той има по-бърза скорост на генериране на блокове и по този начин предлага по-бързо време за потвърждение на транзакцията.

Въпреки това, Стелар се счита за една от най-далновидните Eлектронни валути.  Стелар е едновременно валута и платформа за плащане. Това е платежна технология, която има за цел да свърже финансовите институции и да намали разходите и времето, необходими за трансгранични преводи, доколкото е възможно. Също така е много популярен актив сред инвеститорите, които могат да го закупят чрез Пакет Стелар, например.

От този момент, Стелар управлява мрежа от децентрализирани сървъри с разпределен регистър, който се актуализира на всеки 2 до 5 секунди във всички възли. Най-видимият фактор, който отличава Стелар от популярните монети, включително Биткойн , е протоколът за консенсус.  Той не разчита на цяла мрежа от миньори за валидиране на транзакции, а вместо това използва Федеративното византийско споразумение  (FBA) алгоритъм за по-бърза обработка.  Има и много планове за подобряване на ефективността на валутата и по-нататъшно развитие. 

Следователно инвестирането изглежда като доказан начин за постигане на финансова стабилност.  Въпреки това, трябва да сте наясно с рисковете, които поемате и винаги да избирате активи, които изглеждат добре за бъдещето.

Related Posts

Leave a Reply