Join Now

Marsikdo bi želel vložiti denar, ki so ga namenili, da ga ne bi izgubili zaradi nihanja gospodarstva in naraščajočih stopenj inflacije. Toda kako to storiti pametno in varno?

Vlaganje … vendar zavestno

Žal začeti lastne naložbe v kriptovalute ni enostavno. Ta obetaven trg privablja prevarante z lažnimi priložnostmi za nakup novega, domnevno varnega e-denarja. Vendar pa obstaja način, da se zaščitite pred kriminalci. Vlagatelji se vse pogosteje odločajo za usposabljanje za naložbe v kriptovalute in ni presenetljivo, da raste trg, ki pokriva tovrstno gradivo. Vlagatelji so v primerjavi s preteklimi leti bolj pripravljeni na izziv, ki ga sprejemajo, zato je manj verjetno, da bodo postali žrtve kriminala.

Kako začeti vlagati v kriptovalute? Vse, kar morate storiti, je odpreti račun na platformi borze ali fintech, ki ponuja virtualne kovance. Potem morate preveriti svojo identiteto – to je potrebno zaradi predpisov Evropske unije. Po tem je še vedno vprašanje shranjevanja. Kriptovaluta, ki jo redno uporabljate, se hrani v “vročih” denarnicah.  “Vroča” denarnica je tista, ki obstaja v napravi, ki se povezuje z internetom – na primer v mobilni aplikaciji ali spletnem računu. Transakcije z vročimi denarnicami so zelo preproste, vendar so okusen zalogaj za hekerje.

Dolgoročni vlagatelji zato raje hranijo svojo kriptovaluto v napravi brez povezave, imenovani »hladna denarnica«. Za tiste, ki iščejo najvarnejšo obliko shranjevanja, so to najboljša možnost. Hladne denarnice niso brez lastnega nabora tveganj, kot je fizična kraja bliskovnega pogona z valuto, a če vlagatelj upošteva navodila in sprejme vse možne previdnostne ukrepe, se lahko počuti varnega.

Zvezdno… zakaj je vredno

Ostaja le izbira valute za vlaganje. Vsako leto se za najbolj obetavne šteje vse več različnih kovancev, na primer Stellar trenutno velja za enega najbolj obetavnih e-kovancev. Kaj je Stellar? Je tako valuta kot plačilna platforma – zato ga pogosto primerjajo z Ripplom. Ta povezava ni naključna – Stellarjev ustvarjalec Jed McCaleb je bil tudi soustanovitelj Rippla.

Tako kot Ripple je tudi Stellar plačilna tehnologija, katere cilj je povezati finančne institucije ter čim bolj zmanjšati stroške in čas, potrebne za čezmejna nakazila. Vendar se je Stellar zelo hitro odcepil od Rippla. Razcep (razcepitev kriptovalute) v začetku leta 2014 je dosegel vrhunec z oblikovanjem novega, v prihodnost usmerjenega Stellar Consensus Protocola (SCP). Od tega trenutka Stellar upravlja omrežje decentraliziranih strežnikov z porazdeljeno knjigo, ki se posodablja vsakih 2 do 5 sekund v vseh vozliščih.

Najbolj viden dejavnik, ki loči Stellar od priljubljenih kovancev, vključno z Bitcoinom, je protokol soglasja. Za potrditev transakcij se ne zanaša na celotno mrežo rudarjev. Namesto tega uporablja algoritem Federated Byzantine Agreement (FBA), ki omogoča hitrejšo obdelavo transakcij. To je zato, ker Stellar uporablja rezine kvoruma (ali dela omrežja) za odobritev in preverjanje veljavnosti transakcij.

Kaj to pomeni v praksi? Ta najsodobnejša rešitev omogoča, da vsako vozlišče v omrežju Stellar izbere drugačen nabor “zaupanja vrednih” vozlišč. Ko transakcijo potrdijo vsa vozlišča v tem nizu, se šteje za uspešno. Zaradi skrajšanega postopka je bilo omrežje Stellar izjemno hitro in naj bi obdelalo kar 1000 operacij na sekundo. Zaradi tega so žetoni Stellar (t.j. virtualni kovanci, ki jih proizvaja omrežje) zaželeno špekulativno sredstvo, saj se bo njihova cena z rastjo sistema povečala.

Paket kriptovalut

Pakete usposabljanja za kriptovalute je mogoče zlahka najti na trgu. To so posebne ponudbe, namenjene ljudem, ki bi radi spremenili svoje življenje in začeli svojo prvo naložbo v virtualne kovance. Na primer, nedavno priljubljen v tej kategoriji je Paket Stellar, ki vsebuje niz tečajev usposabljanja, spletnih seminarjev, e-knjig in učnih pripomočkov, ki so v celoti posvečeni vprašanjem, povezanim z naložbami v kriptovalute, omrežjem Stellar in njegovimi žetoni.

Večina izobraževalnih kompletov je namenjenih začetnikom, ki pa želijo aktivno širiti svoje znanje o izbranih kriptovalutah in naložbenih načelih. Izobraževalna gradiva pogosto vključujejo obsežno zbirko znanja o kriptovalutah, vlaganju v digitalna sredstva, obvladovanju tveganj in še veliko več. Znanje je podano v različnih oblikah, od spletnih seminarjev s strokovnjaki do e-knjig, ki obravnavajo določeno problematiko. Še več, posebnost teh izobraževanj je, da skupaj s paketom prejmete brezplačno kriptovaluto, shranjeno na posebnem računu.

Stellar Paket – usposabljanje in vlaganje

Paket Stellar vsebuje spletne seminarje, e-knjige in gradivo za usposabljanje, ki je namenjeno uvajanju ambicioznih vlagateljev v svet kriptovalut. Medtem ko izdelki, kot je ta, postajajo vse bolj priljubljeni in prihajajo v številnih različnih različicah, je bil Paket Stellar mnjenje kot najuspešnejši izobraževalni paket o kriptovalutah tekočega leta.

Ta sveženj gradiv je učinkovit način za združevanje teorije s praktičnim vlaganjem z uporabo kriptovalute Stellar, ki jo prejmete. V sklopu paketa prejmete komplet izobraževalnega gradiva, a tudi brezplačen bonus v obliki enot kriptovalute XLM. Materiali so posebej izbrani, da lahko svoje znanje razvijejo tudi ljudje, ki še niso slišali za kriptovalute. Poleg teoretičnega dela vam paket omogoča, da postanete vlagatelj s svojimi prvimi žetoni Stellar.

Paket Stellar – učenje s strokovnjaki

Za nakup paketa preprosto pokličite telefonsko linijo znamke ali oddajte naročilo na spletni strani. Nato boste prejeli potrditveno e-poštno sporočilo, iz katerega boste izvedeli, kako prenesti učno gradivo. Po navadni pošti bo poslan tudi paket s plačilom po povzetju, ki bo med drugim vseboval kodo Stellar. To kartico je treba hraniti na varnem mestu. Kljub temu, da enote kriptovalute prejmemo brezplačno, je vredno poskrbeti za varnost njihovega shranjevanja in da ne pristanejo v napačnih rokah.

Kodna kartica vam omogoča dostop do storitve, kjer lahko prejmete brezplačno kriptovaluto Stellar, dodeljeno posameznemu računu stranke. Omeniti velja, da je kodna kartica vključena v vsak paket, vključno s tistimi, ki so namenjeni popolnim začetnikom. S pomočjo podane prijave in gesla si lahko ogledate vrednost kriptovalute, ki jo lastnik kupljenega izobraževalnega kompleta lahko kadarkoli umakne. Dostop do računa imata samo upravljavec in stranka.

Paket Stellar – varno shranjevanje

Ena izmed najbolj zanimivih rešitev, uporabljenih v Paketu Stellar, je že omenjena metoda shranjevanja kriptovalute. Stranka skupaj z naročenim kompletom prejme posebno kartico, ki vsebuje kodo, ki omogoča dostop do računa, kjer so shranjeni žetoni. Dostop do računa ima samo oseba s kartico Stellar – prejeta v paketu, poslanem po pošti, po nakupu paketa.

To je izjemno varna rešitev, saj za upravljanje kriptovalute in računa skrbi posrednik, kar zmanjšuje verjetnost, da bi žetone prestregli hekerji ali napačne naložbene odločitve začetnikov. Po pridobitvi znanja lahko nabrano kriptovaluto uspešno dvignete na izbrani naslov e-denarnice.

Paket Stellar je bil v pregledih mnenje kot varna in zanimiva rešitev za tiste, ki iščejo izobraževanje o elektronskih valutah. K priljubljenosti tovrstnih izdelkov zagotovo pripomore tudi brezplačna kriptovaluta, pa tudi visoka raven ponujenega učnega gradiva.

Related Posts

Leave a Reply