Join Now

Kripto para birimlerine yatırım yapmak – istikrara giden yol

Son yıllarda servet hakkındaki görüşlerimizde büyük bir değişim görüldü. Bazıları iş kaybını ve maaş kesintilerini hiss eden zaman, paradoksal olarak biz daha fazla tasarruf etmeye başladık – kısmen blokajlar ve hareket kısıtlamaları nedeniyle, ama aynı zamanda yağmurlu bir gün için harcamaları kısma ve para biriktirme dürtüsünden dolayı. Ancak yakın gelecekte istikrarı sağlamak için ekstra parayı nasıl yatırabiliriz?

Yatırım Herkes İçin…

Son zamanlarda gençlerin erken emekli olabilmeleri için daha fazla biriktirmeye başlamalarında bir artış olduğunu görmek zor değil.  Birçoğu, akıllıca yatırım yapmanın yalnızca servet oluşturmaya değil, aynı zamanda uzun vadeli finansal istikrarı iyileştirmeye de yardımcı olabileceğini kabul etti.

Ama neden şimdi yatırım yapmayı seçiyoruz? Hepsi enflasyon sayesinde. Enflasyon, fiyatlarda her yıl meydana gelen ve paranın satın alma gücünün düşmesine neden olan genel artıştır. Enflasyon oranı büyük ölçüde değişebilir, ancak son zamanlarda birçok ülkede hızlı artışlar görülmüştür.

Daha sonra kullanmak için para biriktiren insanlar, bunu kendisi için çalıştırmalıdır. Parayı boş bırakmak, değerinin düşmesine neden olur. Tersine, ne kadar çok yatırım yaparsanız, bileşik faizin gücünden o kadar çabuk yararlanabilirsiniz.

Bilinçli eylemler

Yatırım yapmak için pek çok strateji vardır, ancak çoğu ucuza alıp pahalıya satmak için kaynatılabilir. Buna genellikle “dipleri satın al” denir.

Bu temel yatırım tekniği, fiyat düştükçe ve bir düzeltme sırasında daha fazla varlık satın almayı ifade eder. Basit gibi görünse de yatırımcı, grafikleri, kısa vadeli ve uzun vadeli hareketli ortalamaları ve tarihsel eğilimleri analiz etmeye çok zaman ayırır. Aynı zamanda “büyük düşüşler satın almak” (büyük düşüşler) veya “küçük düşüşler” olarak da adlandırılır. (küçük düşüşler). İlki, fiyatın ortalamanın altına düştüğünü, ikincisi ise fiyatın en son yerleştirildiği yerden düştüğünü ifade eder. Bu stratejiyle satın alan yatırımcılar, kâr için hızlı bir şekilde satmayı veya uzun vadeli bir pozisyon oluşturmak için varlığı elde tutmayı seçebilirler.

Bir varlığı fiyatı düşerken satın almak iyi bir stratejidir, ancak birkaç dezavantajı vardır. En başta, önümüzdeki bir saat veya sonraki gün varlığın değerinin nasıl görüneceğini söylemek zor. Yani yatırım yapmanın başka bir yolu daha var: fiyat tarihsel ortalamanın altındayken satın almak. Bu, piyasaya girmek ve piyasadan çıkmak için mümkün olan en iyi noktaları gösteren hareketli ortalama kavramının işe yaradığı yerdir.

Gelecek aktif varlıklar

Kripto para birimleri, şu anda gelişen yatırım alanlarından biridir. Son zamanların en popüler varlıkları olduklarını kanıtladılar ve dahası, birçok uzman kripto para birimlerinin geleneksel finansal araçları geçebileceğine inanıyor.

Bununla birlikte, kripto para birimleri dışında, iyi durumda olan başka yatırım fırsatları da var. Önümüzdeki yıl için en iyi hisse senedi tavsiyeleri Hindistan Devlet Bankası (SBI) PSU, GAIL, HDFC Banka, TCS ve ONGC’dir. Gayrimenkul ise genel olarak en popüler yatırım seçeneklerinden biridir. Son yılların ticari gayrimenkul üzerinde büyük bir etkisi oldu ve fiyatları rekor düşük seviyelerde tuttu. Bu nedenle uzmanlar, ticari bir mülk satın almanın ve onu bir ortak çalışma alanına dönüştürmenin iyi bir fikir olduğuna inanıyor. Ortak çalışma alanlarına olan talep arttığı için bu, istikrarlı ve düzenli kârlar için bir fırsat olabilir.

Kripto para birimlerine yatırım yapmak – buna değer mi?

Kripto para birimleri özel bir aktif varlık türüdür. Öncelikle oynaklıkları, teknolojik potansiyelleri ve yatırım için çok geniş potansiyel madeni para seçenekleri ile ayırt edilirler.

Aralık 2016’dan 2017’nin sonuna kadar olan yıl boyunca, Bitcoin’in değeri 750 $-dan 10.000 $-ra yükseldi. Bu, Aralık 2016’da 10.000 $ yatırım yapan herkesin tam olarak 365 günde $133.333 kazanacağı anlamına geliyor. Aslında, kripto para birimlerinin toplam piyasa değeri, şaşırtıcı bir şekilde $500 milyara ulaştı. Ancak, giderek daha fazla spekülatör balona katıldıkça balonun patlaması kaçınılmaz oldu. Bitcoin fiyatı düştükçe, diğer tüm kripto para birimlerinin fiyatları da çöktü. Ancak, birçok yatırımcı spekülatif balondan kâr etti. Bu, oynaklığın etkisidir – varlığın büyük kayıplar ve aynı zamanda büyük kazançlar yaratma eğilimi.

Öte yandan teknolojik potansiyel, kripto para birimlerine yatırım yapmanın, yeni başlayanlara yatırım yapmak gibi teknolojik çözümlerle uğraşmakla çok ilgisi olmasını sağlar. Burada, her şeyden önce kripto para biriminin yaratılma amacı ele alınmaktadır. Evrensel bir ödeme aracı veya uygulamalar veya akıllı sözleşmeler oluşturmanın bir yolu ve diğer birçok kullanım olabilir. Hepsinin gelecekteki potansiyel değer için etkileri vardır.

Geniş seçim, kripto para birimlerini çoğu geleneksel varlıktan ayırır. Tutarlı bir şekilde ilişkili olmayan 6.000’den fazla farklı madeni para var. Menkul kıymetler söz konusu olduğunda, birçok tür de vardır, ancak bunlar açıkça birlikte gruplandırılmıştır. Büyük şirketlerin hisseleri en büyük ve en ünlü borsalarda bulunabilir, çeşitli yerel borsalar yerel şirketlerin hisselerini satar, vb. Kripto para birimleri söz konusu olduğunda, herhangi bir bağımlılık ortadan kalkar, borsalar yatırımcılar arasında popüler buldukları kripto para birimlerini sunar. Bu, gerçek potansiyelden ziyade esas olarak piyasa kapitalizasyonu tarafından yönlendirildikleri anlamına gelir.

Geleceğin kripto para birimleri

Birçok insan Bitcoin devirin bittiğine inanıyor. Fakat, alternatifler var. Ilki Ethereum, herhangi bir gecikme, dolandırıcılık, kontrol veya üçüncü taraf müdahalesi olasılığı olmadan akıllı sözleşmelerin ve merkezi olmayan uygulamaların (DApp’ler) oluşturulmasını ve başlatılmasını sağlayan merkezi olmayan bir yazılım platformudur. Ethereum’daki uygulamalar, platforma özel kriptografik belirteçler olan Ether üzerinde çalıştırılır. Ether, Ethereum platformunda gezinmek için kullanılır ve öncelikle Ethereum üzerinde uygulamalar oluşturmak ve çalıştırmak isteyen geliştiriciler veya Ether kullanarak diğer dijital para birimlerini satın almak isteyen yatırımcılar tarafından istenir.  2015 yılında piyasaya sürülen Ether, şu anda Bitcoin’den sonra piyasa değeri açısından en büyük ikinci dijital para birimidir.

2011 yılında piyasaya sürülen Litecoin, Bitcoin’in ayak izlerini takip eden ilk kripto para birimlerinden biriydi. MIT mezunu ve eski Google mühendisi Charlie Lee tarafından oluşturuldu. Litecoin, herhangi bir merkezi otorite tarafından kontrol edilmeyen ve tüketici işlemcileri tarafından deşifre edilebilen çalışma kanıtı kullanan açık kaynaklı bir küresel ödeme ağına dayanmaktadır. Litecoin birçok yönden Bitcoin’e benzese de daha hızlı blok oluşturma hızına sahiptir ve bu nedenle daha hızlı işlem onay süresi sunar.

Bununla birlikte, Stellar en ileri görüşlü E-para birimlerinden biri olarak kabul edilir.  Stellar hem para birimi hem de ödeme platformudur. Finansal kurumları birbirine bağlamayı ve sınır ötesi transferler için gereken maliyet ve süreyi mümkün olduğunca azaltmayı amaçlayan bir ödeme teknolojisidir. Ayrıca, örneğin Stellar Paketi aracılığıyla satın alabilen yatırımcılar arasında çok popüler bir varlıktır.

Şu andan itibaren Stellar, tüm düğümlerde her 2 ila 5 saniyede bir güncellenen dağıtılmış bir deftere sahip merkezi olmayan bir sunucu ağı işletiyor. Stellar’ı Bitcoin dahil olmak üzere popüler madeni paralardan ayıran en görünür faktör, fikir birliği protokolüdür. İşlemleri doğrulamak için tüm bir madenci ağına güvenmez, bunun yerine daha hızlı işleme için Federe Bizans Anlaşması (FBA) algoritmasını kullanır. Ayrıca, para biriminin verimliliğini ve daha da gelişmesini artırmak için birçok plan var.

O halde yatırım, finansal istikrarı sağlamanın kanıtlanmış bir yolu gibi görünüyor. Ancak, aldığınız risklerin farkında olmalı ve her zaman gelecek için iyi görünen varlıkları seçmelisiniz.

Related Posts

Leave a Reply