Join Now

Investiția în criptomonede – drumul către stabilitate

În ultimii ani, s-a înregistrat o schimbare uriașă a opiniilor noastre despre bogăție. În timp ce unii au simțit pierderea locurilor de muncă și scăderea salariilor, în mod paradoxal am început să economisim mai mult – parțial din cauza blocajelor și restricțiilor de circulație, dar și din cauza impulsului de a reduce cheltuielile și de a stoca bani pentru o zi ploioasă. Dar cum putem investi banii suplimentari pentru a obține stabilitate în viitorul apropiat?

Investiție pentru toată lumea…

Nu este greu de văzut că a existat o creștere recentă a tinerilor care au început să economisească mai mult pentru a le permite să se pensioneze anticipat. Mulți au recunoscut că investiția cu înțelepciune poate contribui nu numai la creșterea bogăției, ci și la îmbunătățirea stabilității financiare pe termen lung.

Dar de ce alegem să investim acum? Totul se datorează inflației. Inflația este creșterea generală a prețurilor care are loc în fiecare an și determină scăderea puterii de cumpărare a banilor. Rata inflației poate varia foarte mult, dar recent multe țări au înregistrat creșteri rapide.

Oamenii care acumulează bani pentru a-i folosi mai târziu trebuie să-i facă să funcționeze singuri. Lăsând banii inactivi, valoarea lor va scădea. Dimpotrivă, cu cât investiți mai mult, cu atât puteți beneficia mai repede de puterea dobânzii compuse.

Acțiuni conștiente

Există multe strategii de investiție, dar cele mai multe pot fi reduse pentru a cumpăra ieftin, a vinde scump. Acest lucru este adesea denumit „cumpărați dips-urile”.

Această tehnică de investiție de bază se referă la cumpărarea mai multor active pe măsură ce prețul scade și în timpul unei corecții. Deși pare simplu, investitorul alocă mult timp analizei graficelor, mediilor mobile pe termen scurt și lung și tendințelor istorice. Cunoscut și ca „cumpărare scufundări mari” (big dips) sau „scufundări mici” (small dips). Primul se referă la momentul în care prețul scade sub medie, în timp ce cel de-al doilea se referă la momentul în care prețul scade de unde a fost plasat ultima dată. Investitorii care cumpără cu această strategie pot alege să vândă rapid pentru profit sau să dețină activul pentru a construi o poziție pe termen lung.

Cumpărarea unui activ atunci când prețul său scade este o strategie bună, dar are câteva dezavantaje. În primul rând, este greu de spus cum va arăta valoarea bunului în următoarea oră sau în ziua următoare. Deci, există o altă modalitate de a investi: cumpărarea atunci când prețul este mai mic decât media istorică. Aici este util conceptul de medie mobilă, care ilustrează cele mai bune puncte posibile pentru a intra și a ieși de pe piață.

Active viitoare

Criptomonedele sunt una dintre zonele de investiții în plină expansiune în momentul actual. S-au dovedit a fi cel mai popular activ din ultima vreme și, mai mult, mulți experți cred că criptomonedele ar putea depăși instrumentele financiare tradiționale.

Cu toate acestea, în afară de criptomonede, există și alte oportunități de investiții care rezistă bine. Cele mai bune recomandări de acțiuni pentru anul viitor sunt State Bank of India (SBI) PSU, GAIL, HDFC Bank, TCS și ONGC. Imobiliare, pe de altă parte, este una dintre cele mai populare opțiuni de investiții în general. Ultimii ani au avut un impact mare asupra imobiliarelor comerciale, stabilind prețurile la minime record. Așa că experții consideră că este o idee bună să cumpărați o proprietate comercială și să o transformați într-un spațiu de coworking. Deoarece, cererea de spații de coworking este în creștere, aceasta ar putea fi o oportunitate pentru profituri constante și regulate.

Investiția în criptomonede – merită?

Criptomonedele reprezintă un tip special de activ. Acestea se disting în primul rând prin volatilitatea lor, potențialul tehnologic și o gamă foarte largă de monede potențiale pentru investiții.

Pe parcursul anului din decembrie 2016 până la sfârșitul anului 2017, valoarea Bitcoin a crescut de la 750 USD la 10.000 USD. Aceasta înseamnă că oricine a investit 10.000 USD în decembrie 2016 ar fi câștigat 133.333 USD în exact 365 de zile. De fapt, capitalizarea totală de piață a criptomonedelor a atins o valoare uimitoare de 500 de miliarde de dolari. Cu toate acestea, pe măsură ce tot mai mulți speculatori s-au alăturat bulei, aceasta a trebuit inevitabil să izbucnească. Pe măsură ce prețul Bitcoin a scăzut, prețurile tuturor celorlalte criptomonede s-au prăbușit. Cu toate acestea, mulți investitori au profitat de pe urma bula speculativă. Acesta este efectul volatilității – tendința activului de a genera pierderi mari dar și câștiguri mari.

Pe de altă parte, potențialul tehnologic face ca investițiile în criptomonede să aibă mult de-a face cu soluțiile tehnologice, cum ar fi investiția în startup-uri. Aici, se ia în considerare în primul rând scopul pentru care a fost creată criptomoneda. Ar putea fi un mijloc universal de plată sau o modalitate de a crea aplicații sau contracte inteligente – și multe alte utilizări. Toate au implicații pentru valoarea potențială viitoare.

Selecția largă diferențiază criptomonedele de majoritatea activelor tradiționale. Există peste 6.000 de monede diferite care nu sunt legate într-un mod consistent. Când vine vorba de valori mobiliare, există și multe tipuri, dar sunt clar grupate. Acțiunile companiilor importante pot fi găsite pe cele mai mari și mai faimoase burse, diverse burse locale vând acțiuni ale companiilor locale și așa mai departe. În cazul criptomonedelor, orice dependențe dispar, schimburile oferă acele criptomonede pe care se întâmplă să le găsească populare în rândul investitorilor. Aceasta înseamnă că ei sunt ghidați în principal de capitalizarea pieței, mai degrabă decât de potențialul real.

Criptomonedele viitorului

Mulți oameni cred că era Bitcoin s-a încheiat. Cu toate acestea, există alternative. Prima este Ethereum, o platformă software descentralizată care permite crearea și lansarea de contracte inteligente și aplicații descentralizate (DApps) fără nicio întârziere, posibilitate de fraudă, control sau interferență de la terți. Aplicațiile de pe Ethereum sunt rulate pe token-uri criptografice specifice platformei, Ether. Ether este folosit pentru a naviga pe platforma Ethereum și este dorit în primul rând de dezvoltatorii care doresc să creeze și să ruleze aplicații pe Ethereum sau de investitorii care doresc să facă achiziții din alte monede digitale folosind Ether. Ether, lansat în 2015, este în prezent a doua cea mai mare monedă digitală în ceea ce privește capitalizarea bursieră, după Bitcoin.

Litecoin, lansat în 2011, a fost una dintre primele criptomonede care a călcat pe urmele Bitcoin. A fost creat de Charlie Lee, absolvent al MIT și fost inginer Google. Litecoin se bazează pe o rețea globală de plăți open-source, care nu este controlată de nicio autoritate centrală și utilizează dovezi de lucru care pot fi decodificate de către procesatorii consumatorilor. În timp ce Litecoin este similar cu Bitcoin în multe privințe, are o rată mai rapidă de generare a blocurilor și, astfel, oferă un timp de confirmare a tranzacției mai rapid.

Cu toate acestea, Stellar este considerată una dintre cele mai avansate monede electronice. Stellar este atât o monedă, cât și o platformă de plată. Este o tehnologie de plată care își propune să conecteze instituțiile financiare și să reducă cât mai mult costul și timpul necesar pentru transferurile transfrontaliere. Este, de asemenea, un activ foarte popular în rândul investitorilor, care îl pot achiziționa prin Pachet Stellar, de exemplu.

Din acest moment, Stellar operează o rețea de servere descentralizate cu un registru distribuit care este actualizat la fiecare 2 până la 5 secunde pe toate nodurile. Cel mai vizibil factor care diferențiază Stellar de monedele populare, inclusiv Bitcoin, este protocolul de consens. Nu se bazează pe o întreagă rețea de mineri pentru a valida tranzacțiile, ci folosește algoritmul Acordului Bizantin Federat (FBA) pentru o procesare mai rapidă. Există, de asemenea, multe planuri pentru îmbunătățirea eficienței monedei și dezvoltarea ulterioară.

Investiția, așadar, pare o modalitate dovedită de a atinge stabilitatea financiară. Cu toate acestea, ar trebui să fiți conștienți de riscurile pe care vi le asumați și să alegeți întotdeauna activele care arată bine pentru viitor.

Related Posts

Leave a Reply